tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott evás kft. tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Megbízási jogviszonyban álló ügyvezető közterhei

Kérdés: A százalékos ehón kívül a szakképzési hozzájárulást is meg kell fizetnie egy Eva-tv. hatálya alá tartozó kft.-nek a megbízási jogviszonyban álló ügyvezetője után, aki nem tulajdonosa a társaságnak, és havi 10 000 forint megbízási díj ellenében látja el a teendőit, tehát nem biztosított?
Részlet a válaszból: […]elfogadható.Az Eva-tv. 16/A. §-a értelmében az evás vállalkozás csak a munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalói után köteles havonta szakképzési hozzájárulást fizetni.Tehát a megbízási jogviszonyban foglalkoztatottak után evás vállalkozás esetében még tényleges
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. július 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4791

2. találat: Evás kft. kiegészítő tevékenységű tagjának járuléka

Kérdés: Kell-e 2940 forint összegű hozzájárulást fizetnie egy evás egyszemélyes kft. nyugdíjas, kiegészítő tevékenységű ügyvezetőjének?
Részlet a válaszból: […]fizetnie. A nyugdíjjárulék alapja a társas vállalkozónak a személyes közreműködése alapján kifizetett (juttatott) járulékalapot képező jövedelem [Tbj-tv. 36. § (1) bekezdése, 19. § (4) bekezdése]. Mindez azt jelenti, hogy a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó után a társas vállalkozás minden további feltétel nélkül köteles a havi 5100 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot megfizetni, míg a társas vállalkozó a nyugdíjjárulékot csak akkor, ha részére a személyes közreműködésére tekintettel jövedelem kerül kifizetésre. Annak a körülménynek, hogy a társaság az eva hatálya alá tartozik, a kiegészítő tevékenységet folytató tagja utáni járulékfizetési[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. február 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3262