tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott első házasok kedvezménye tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Családi kedvezmény és első házasok kedvezménye

Kérdés: Milyen feltételekkel lesz jogosult az apa a családi kedvezményre, illetve mennyi ideig jár együttesen az első házasok és a családi kedvezmény abban az esetben, ha a várandósság 91. napja 2016. március 20., a házasságkötés ideje pedig 2016. június 25.?
Részlet a válaszból: […]a bevallásban megoszthatja a vele egy háztartásban élő élettársával.Az apa a házasság megkötésével válik jogosulttá a családi kedvezmény érvényesítésére a magzat után, amit a várandós nővel közösen érvényesíthetnek. A kedvezmény az apát attól a hónaptól illeti meg, amelyben házasságot kötnek. A magzat utáni családi kedvezmény utoljára a születést megelőző hónapig érvényesíthető.Az első házasságát kötő magánszemélyt az Szja-tv. 29/C. §-a alapján megilleti az első házasok kedvezménye. A kedvezmény akkor érvényesíthető, ha a házasságot kötő felek közül legalább az egyiknek ez az első házassága. A kedvezmény fő szabály szerint 24 hónapig illeti meg a házasokat. Megszűnik az első házasok kedvezményére a jogosultság[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. szeptember 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5183

2. találat: Első házasok kedvezménye családikedvezmény-jogosultság megszűnése után

Kérdés: Jogosult lesz ismételten az első házasok kedvezményére az a személy, aki már érvényesítette a kedvezményt, majd a várandóssága 91. napjától családi kedvezményre vált jogosulttá, de a gyermekét a várandósság alatt elvesztette?
Részlet a válaszból: […]kedvezmény utoljára abban a hónapban érvényesíthető, amelyet követően a magánszemély magzatra vagy gyermekre tekintettel (a nevelt gyermek kivételével) családi kedvezményre válik jogosulttá.Azon a napon tehát, amikor a kedvezményre jogosult személy igénybe veszi a családi kedvezményt, az első házasok kedvezményére való
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. augusztus 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5153
Kapcsolódó tárgyszavak: