tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott előadó tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Szerb állampolgár tiszteletdíja

Kérdés: Milyen módon fizethető ki szerb állampolgár részére egy előadáson történő fellépés tiszteletdíja? Milyen közterhek terhelik a kifizetést?
Részlet a válaszból: […]előírásaiból kell kiindulnunk. Az említett jogszabály 3. cikkének (1) bekezdése szerint a szerződő felek munkavállalói annak az államnak a társadalombiztosítási jogszabályai szerint esnek biztosítás alá, amelynek területén a dolgozó a biztosítás szempontjából döntő foglalkozását (tevékenységét) folytatja. Amennyiben tehát a kérdésben említett szerb állampolgár Szerbiában főfoglalkozással rendelkezik, akkor magyarországi előadása alapján nem terjed ki rá a biztosítás és a díjazás után százalékos ehót sem kell fizetni, feltéve hogy külföldinek minősülő - letelepedési engedéllyel nem rendelkező - személyről van szó. Amennyiben az előadó Szerbiában nem biztosított, akkor az említett[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. október 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1957
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,