tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott ellátások keresőképtelenség esetén tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Átmeneti bányászjáradékban részesülő munkavállaló keresőképtelensége

Kérdés: Keresőképtelenség esetén jogosult lesz betegszabadságra és táppénzre egy teljes munkaidős munkavállaló abban az esetben, ha átmeneti bányászjáradékban is részesül?
Részlet a válaszból: […]ellátásra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.Ez azt jelenti, hogy az átmeneti bányászjáradékban részesülő munkavállaló munkabéréből egyéni járulékként pénzbeli egészségbiztosítási, illetve munkaerőpiaci járulékot is kell vonni. A pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetése pedig megalapozza a munkavállaló táppénzre való jogosultságát, míg a betegszabadság az Mt. általános szabályai szerint illeti[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. október 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5188

2. találat: Ellátások keresőképtelenség esetén

Kérdés: Betegszabadságot vagy táppénzt kell számfejteni annak a munkavállalónak a részére, aki 2015 decemberében vált keresőképtelenné, de akkor még bérrel volt ellátva, ezért csak januárban vált jogosulttá az ellátásokra? Amennyiben a munkavállaló nem kapta volna meg a munkabérét, akkor a keresőképtelenség első napjától táppénzre lett volna jogosult, mert a 2015. évi betegszabadságát már kimerítette.
Részlet a válaszból: […]szabályt kell értelmezni. Az egyik a jogosultsági szabály, a másik pedig a folyósítási szabály.A dolgozó 2015. december végén vált keresőképtelenné, és mivel a 15 nap betegszabadságát már kimerítette, ezért a keresőképtelensége első napjától akeresőképtelenség teljes időtartamára táppénzre jogosult. A táppénz összegét (az irányadó és a számítási időszakot) is a jogosultság kezdőnapjához igazodóan kell megállapítani.Folyósítási korlát, hogy nem jár táppénz a keresőképtelenségnek arra a tartamára, amelyre a dolgozó a teljes keresetét megkapta.Mivel a vitatott[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. március 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4986