tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott ekho alapja tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Ekho alapja

Kérdés: Beszámítható a belföldi és külföldi napidíj az ekho alapjába az egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulás szerinti adózást választó munkavállalók (pl. színészek) esetében, vagy ezekre a juttatásokra nem alkalmazható ez a közteher?
Részlet a válaszból: […]fizetésére kötelezett - az általános forgalmi adóval) szolgál.Az Ekho-tv. 3. §-ának (2) bekezdése szerint pedig az ekho szerinti adózást (a foglalkoztatási és egyéb feltételeknek megfelelő magánszemély) azon bevételére választhatja, amely az adóévben Magyarország törvényes fizetőeszközében történő kifizetéssel- munkaviszonyban vagy társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjaként illeti meg, feltéve hogy e bevételt eredményező jogviszonyában kizárólag a foglalkozása szerinti tevékenységet folytat, és/vagy- a foglalkozása szerinti tevékenységére kötött vállalkozási szerződés és/vagy megbízási szerződésalapján[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. november 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4243
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,