tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott egyes meghatározott juttatások tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Egyes meghatározott juttatások felmentési idő alatt

Kérdés: Keletkezik valamilyen bevétele a vezető beosztású munkavállalónak abban az esetben, ha a felmentési időre a munkaviszony későbbi időpontban történő megszűnéséig a munkáltató továbbra is biztosítja számára a cégautót, valamint a mobiltelefont? Milyen közterheket kell megfizetni ebben az esetben?
Részlet a válaszból: […]terhelő kiadásokbólca) a forgalomarányos kiadások tételes elkülönítésével és a nem forgalomarányos kiadásoknak a forgalomarányos kiadások magáncélú hányada értékével meghatározott magáncélú használat értékének, vagy a kifizető választása szerint a kiadások 20 százalékának, illetve - ha magáncélú telefonhasználat elkülönítése nem lehetséges - a kiadások 20 százalékának,cb) ha a kifizető a szolgáltatás nyújtója, a magáncélú használat szokásos piaci értékének vagy az összes használat szokásos piaci értéke 20 százalékánaka magánszemély által meg nem térített része."A hatályos rendelkezések lehetővé teszik, hogy a kifizető elkülönítse a magáncélú és nem magáncélú hívásokat, és az adófizetési kötelezettséget a magáncélú hívások után teljesítse. Ha erre nincs mód, vagy egyébként a kifizető a magán- és nem magánhívásokat nem különíti el, akkor adófizetési kötelezettség a kiadások 20 százaléka után keletkezik.Abban az esetben, ha a magánszemélynek nincs munkavégzési kötelezettsége, nyilván fel sem merülhet nem magánjellegű hívás, ezért ekkor a kifizetőnek, munkáltatónak a telefonszolgáltatás miatti kiadások 20 százaléka után keletkezik adófizetési kötelezettsége. Az adókötelezettséget mint egyes más meghatározott juttatás után, a 19 százalékkal növelt juttatási értéke 15 százalékos személyi jövedelemadó, valamint 27 százalékos egészségügyi hozzájárulás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. október 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5206

2. találat: Egyes meghatározott juttatások ehója

Kérdés: Hogyan kerülheti el a külföldiek után keletkező egészségügyihozzájárulás-bevallási és -fizetési kötelezettséget egy magyar kft., amely külföldön rendezett éves régiós értékesítési konferenciá­ján egyes meghatározott juttatásokat, pl. üzleti ebédet juttat a résztvevőknek, amelynek 1,19-szeres értéke után megfizetik a személyi jövedelem­adót? A konferencia résztvevőinek 10 százaléka belföldi illetőségű, a többi EU-s, illetve harmadik országbeli állampolgár.
Részlet a válaszból: […]- jövedelem után,2. vagy a Tbj-tv. szerint belföldinek minősülő magánszemélyt terheli az általa megszerzett - Eho-tv.-ben meghatározott - jövedelem után.A nem belföldinek minősülő személlyel összefüggésben tehát nem merülhet fel sem a kifizetőt terhelő, sem a magánszemélyt terhelő egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség.Ennek köszönhetően a kérdéses
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. március 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5004