tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott béren kívüli juttatásnak nem minősülő egyes meghatározott juttatások tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Egyes meghatározott juttatások ehója

Kérdés: Hogyan kerülheti el a külföldiek után keletkező egészségügyihozzájárulás-bevallási és -fizetési kötelezettséget egy magyar kft., amely külföldön rendezett éves régiós értékesítési konferenciá­ján egyes meghatározott juttatásokat, pl. üzleti ebédet juttat a résztvevőknek, amelynek 1,19-szeres értéke után megfizetik a személyi jövedelem­adót? A konferencia résztvevőinek 10 százaléka belföldi illetőségű, a többi EU-s, illetve harmadik országbeli állampolgár.
Részlet a válaszból: […]- jövedelem után,2. vagy a Tbj-tv. szerint belföldinek minősülő magánszemélyt terheli az általa megszerzett - Eho-tv.-ben meghatározott - jövedelem után.A nem belföldinek minősülő személlyel összefüggésben tehát nem merülhet fel sem a kifizetőt terhelő, sem a magánszemélyt terhelő egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség.Ennek köszönhetően a kérdéses
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. március 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5004

2. találat: Cafeteriajogosultság

Kérdés: A cafeteriaszabályzatban a munkáltató rendelkezhet úgy, hogy meghatározott jogcímeken, illetve meghatározott ideig távol lévő munkavállalók (pl. szülési szabadság, CSED, GYED, GYES, fizetés nélküli szabadság stb.) nem részesülnek cafeteriajuttatásban, azaz a munkáltató a cafeteriajuttatásra való jogosultságot kötheti a tényleges munkavégzéshez?
Részlet a válaszból: […]kívüli juttatások ne a munkateljesítményhez kötődjenek, hanem attól függetlenül kerüljenek meghatározásra.A béren kívüli juttatások a munkavállalók motiválását szolgálják, ezért a munkáltató a juttatásokat kötheti olyan feltételhez a szabályzatában, hogy az egyes munkavállalói csoportok közös ismérvek alapján részesülnek vagy nem részesülnek juttatásban.Ezért a munkáltató szabályzatában kizárhatja a juttatásból azokat a munkavállalókat, akik 30 napot meghaladóan valamilyen okból munkát nem végeznek, szabadságon, táppénzen, fizetés nélküli szabadságon vannak, vagy más okokat is meghatározhat.A kifizetői adófizetés mellett adható egyes más meghatározott juttatások közül a 70. § (1a) bekezdésében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. január 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4938

3. találat: Béren kívüli juttatásnak nem minősülő egyes meghatározott juttatások szakképzési hozzájárulása

Kérdés:

Kell-e szakképzési hozzájárulást fizetni a béren kívüli juttatásnak nem minősülő egyes meghatározott juttatások után?

Részlet a válaszból: […]társadalombiztosításijárulék-fizetési kötelezettség. A társadalombiztosításijárulék-fizetési kötelezettség keletkezése pedig a szakképzésihozzájárulás-fizetési kötelezettség keletkezését is maga után hozza.   Olvasói észrevétel (megjelent a Társadalombiztosítási Levelek 203. számában - 2011.09.13.) Észrevétel: A Társadalombiztosítási Levelek 199. számában megjelent 3411-es kérdésre adott válaszukat kérem, hogy szíveskedjenek felülvizsgálni! Értelmezésünk szerint a béren kívüli juttatásnak nem minősülő, de az egyes meghatározott juttatások körébe tartozó (Szja-tv. 70. §) juttatások után a kifizetőnek kell 16 százalék szja-t (Szja-tv. 69. §) és 27 százalék egészségügyi hozzájárulást [Eho-tv. 3. § ba) pont] fizetnie, a meghatározott 1,19-szeres adóalap után. A Tbj-tv. 4. § k) pontja szerint járulékalapot képező jövedelem az Szja-tv. szerinti összevont adóalapba tartozó önálló és nem önálló tevékenységből származó bevételből az adóelőleg-alap számításánál figyelembe vett jövedelem. Az egyes meghatározott juttatások körébe tartozó (Szja-tv. 70. §) juttatásokat a magánszemély adóelőleg-alapjának számításánál, szerintünk, nem kell figyelembe venni, mivel az után a kifizető köteles megfizetni az adókat. A Tbj-tv. 21. § szerint a járulékalapot nem képező jövedelmek felsorolásában ugyanakkor valóban csak az Szja-tv. 71. §-a szerinti béren kívüli juttatások szerepelnek a felsorolásban, az Szja-tv. 70. §-a szerinti egyes meghatározott juttatások nem. A Tbj-tv. 4. § k) pontja szerinti járulékalapot képező jövedelem fogalmába ezek a 70. § szerinti egyes meghatározott juttatásokból származó bevételek szerintünk nem tartoznak bele, ezért[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. június 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3411