tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott beltag külföldi munkaviszonya tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Ausztráliában dolgozó beltag jogviszonya

Kérdés: Meg kell fizetni a minimumjárulékokat egy nem működő betéti társaság ügyvezető beltagja után, aki jelenleg Ausztráliában dolgozik, amit a Nemzeti Egészségbiztosítási Pénztár felé be is jelentett?
Részlet a válaszból: […]vállalkozó is.Márpedig a betéti társaság ügyvezetésre jogosult beltagja - amennyiben e tevékenységét nem munkaviszonyban látja el - társas vállalkozónak minősül, akit - főszabály szerint - havi minimális adó- és járulékfizetési kötelezettség terhel.Ugyanakkor mentesül a minimális adó- és járulékfizetési kötelezettség alól az a társas vállalkozó, aki heti 36 órát elérő foglalkoztatással járó munkaviszonyban is áll. E tekintetben viszont figyelembe lehet venni az Ausztráliában létesített munkaviszonyt is a Tbj-tv. 4. §-a h) pontjának 2019. január 1-jétől hatályos új előírásai alapján. Az említett jogszabályi hely szerint megbízási jogviszonynak, illetve munkaviszonynak minősül a magyar jog hatálya alá tartozó megbízási jogviszony és munkaviszony, továbbá a külföldi jog hatálya alá tartozó olyan megbízási jogviszony és munkaviszony, amely alapján a munkát Magyarország vagy a szociális[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. március 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 6038

2. találat: Beltag járulékai külföldi munkaviszony esetén

Kérdés: Terheli valamilyen járulékfizetési kötelezettség egy betéti társaság havi minimális járulékfizetésre kötelezett beltagját abban az esetben, ha június hónaptól Norvégiában munkaviszony keretében végez munkát?
Részlet a válaszból: […](1) bekezdése kimondja, hogy ugyanaz a személy egyidejűleg csak egy EGT-államban lehet biztosított, míg 13. cikkének (3) bekezdése arról rendelkezik, hogy az a személy, aki egyidejűleg egyik államban munkavállaló, a másik államban pedig vállalkozói tevékenységet folytat, azon tagállam jogszabályainak a hatálya alá tartozik, amelyben tevékenységét végzi. Ebből egyenesen következik, hogy amennyiben az említett társas vállalkozó Norvégiában munkaviszonyt létesít, akkor munkaviszonya kezdetétől csak ott terjed ki rá a biztosítás. Az A1-es igazolás birtokában Magyarországon társas vállalkozóként mentesül valamennyi társadalombiztosítással összefüggő teher (ideértve az esetleges osztalék utáni ehót is) megfizetése alól.A másik lehetőség, hogy az érintett egy magyarországi munkaadó kiküldöttjeként végez majd munkát Norvégiában.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. június 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4418