tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott baleset-biztosítás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyéni baleset-biztosítás közterhei

Kérdés: Milyen közteher-fizetési kötelezettségek vetődnek fel abban az esetben, ha egy kft. a dolgozói részére egyéni baleset-biztosítást kötött, amit minden hónapban mindenki után egyénenként fizet be?
Részlet a válaszból: […]munkaképtelenségre szóló biztosítási elem, akkor az az adómentesség szempontjából a teljes díjat rontja, és nem sorolható az adómentes biztosítások körébe. Ha az előbbi ismérvek alapján a biztosítás adómentes, akkor attól függetlenül igaz az adómentesség, hogy a magánszemély és hozzátartozója, vagy a díjfizető társaság a kedvezményezett. Ha a biztosítás adóköteles, és a biztosító szolgáltatására a biztosított vagy más magánszemély jogosult, akkor a biztosított szerez adóköteles jövedelmet. Ha a kedvezményezett a szerződést kötő társaság, akkor a magánszemélynek a díjfizetés időpontjában jövedelme nem keletkezik. Ha később a biztosított magánszemély az eredeti szerződő helyébe lép, vagy az eredeti kedvezményezett helyére a biztosított magánszemély vagy más magánszemély lép, az adókötelezettség az addig megfizetett összes díj vonatkozásában feléled. A biztosítási jogviszony fennállása alatt keletkezett adóköteles jövedelem után a foglalkoztatónak meg kell fizetnie a 29 százalékos társadalombiztosítási járulékot. A biztosított a jövedelemnek minősülő összeg után 8,5 százalékos nyugdíj- és 4 százalékos egészségbiztosítási járulékot fizet. A Tao-tv. 3.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. június 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 662
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,