Keresés eredménye

A találat a megadott "apaszabadság" tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Apákat megillető munkaidő-kedvezmény elszámolása
Kérdés: Hogyan kell az állami költségvetésből visszaigényelni, és milyen bevallásban kell szerepeltetni a távolléti díjat és a munkáltatói közteher összegét, amelyet a cégek a gyermek születése esetén az apákat megillető öt munkanapos munkaidő-kedvezmény idejére fizetnek?
Részlet a válaszból: […]képezi a nyilatkozatnak és a gyermek születési anyakönyvi kivonatának a fénymásolata.) A munkáltatóknak az apákat megillető munkaidő-kedvezménnyel összefüggő költségek megtérítését az igénylő székhelye szerint illetékes Magyar Államkincstár területi igazgatóságához kell benyújtaniuk. Más az eljárás a családtámogatási kifizetőhellyel rendelkező és a nem családtámogatási kifizetőhellyel rendelkező munkáltatók vonatkozásában. A családtámogatási kifizetőhellyel rendelkező foglalkoztató a tárgyhónapban számfejtett és kifizetett munkaidő-kedvezményre járó távolléti díj összegét és annak közterhét a családtámogatási ellátások (családi pótlék, gyermekgondozási segély, anyasági támogatás) elszámolására vonatkozó nyomtatványon nyújtja be a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. május 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1787
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,