tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott álláskeresési ellátás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Németországban dolgozó munkavállaló álláskeresési ellátása

Kérdés: Melyik munkáltatónak kell kiadnia az igazolólapot az álláskeresési ellátás megállapításához abban az esetben, ha a magyar munkáltatónál a biztosítási jogviszony szünetel, mert a dolgozó jelenleg Németországban dolgozik?
Részlet a válaszból: […]nélküli szabadságon van (ezért idehaza biztosítása szünetel), és ennek tartama alatt Németországban biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyt létesített. Nem kiküldetésről van tehát szó.A vázolt helyzetben a magyar foglalkoztatónak
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. szeptember 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5499

2. találat: Vállalkozók munkanélküli-ellátása

Kérdés: Jogosult munkanélküli-ellátásra egy egyéni vállalkozó, aki szünetelteti a tevékenységét? A társas vállalkozónak meg kell szüntetnie a tagsági jogviszonyát, ha munkanélküli-ellátást szeretne igényelni?
Részlet a válaszból: […]egyéni vállalkozónak minősülő személy. A törvény alkalmazásában egyéni vállalkozónak a Tbj-tv. 4. §-ának b) pontjában meghatározott egyéni vállalkozó tekintendő, tehát az is, aki az Ev-tv. szerinti egyéni vállalkozói nyilvántartásban szerepel. A vállalkozását szüneteltető egyéni vállalkozó ebbe a körbe tartozik, ebből következően az egyéni vállalkozó a tevékenység szüneteltetése alatt nem jogosult az említett ellátásokra.A Tbj-tv. 4. §-ának d) pontja szerinti társas vállalkozót ugyancsak a keresőtevékenységet folytató személyek közé sorolja az Flt.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. április 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4713

3. találat: Tevékenységét szüneteltető egyéni vállalkozó munkanélküli-ellátása

Kérdés: Jogosult munkanélküli-ellátásra a tevékenységét szüneteltető egyéni vállalkozó?
Részlet a válaszból: […]mellett - álláskeresőnek az minősül, aki alkalmi foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony kivételével munkaviszonyban nem áll, és egyéb keresőtevékenységet nem folytat.Ugyanezen jogszabályi hely c) pontja értelmében keresőtevékenységet folytatónak kell tekinteni az egyéni vállalkozót is.E rendelkezés alkalmazásában viszont egyéni vállalkozónak a Tbj-tv. 5. §-a (1) bekezdésének e) pontja szerint biztosított, a Tbj-tv. 4. §-ának b) pontjában[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. július 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 4123