Keresés eredménye

3 találat a megadott állásidő tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Munkabér későbbi kifizetése
Kérdés: Milyen lehetőségei vannak a munkáltatónak abban az esetben, ha 1-2 hónapig nem tud bért fizetni a munkavállalóinak, mert likviditási problémái vannak?
Részlet a válaszból: […]hátrányára is el lehet térni, tehát megállapodhat a munkáltató és a munkavállaló - a likviditási nehézségekre tekintettel - későbbi kifizetésben is. Amennyiben a munkáltató és a munkavállaló a munkabér kifizetésének határidejére vonatkozóan eltérően állapodtak meg, munkaügyi ellenőrzés során már nem vizsgál­ható, hogy a munkáltató a kifizetés jogszabályban vagy kollektív szerződésben megjelölt határidejére megfizette-e a munkabért. Eltérő megállapodás hiányá­ban egy esetleges munkaügyi ellenőrzés feltárhatja szabálytalanságként a munkabér jogszabályban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. május 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3744
2. találat: Állásidő minősítése
Kérdés: A dolgozónak kell-e kérnie fizetés nélküli szabadságot, vagy állásidőnek kell minősíteni azt az időszakot, amikor egy építőipari cég munkavállalói nem dolgoznak, mert a cégnek nincs megrendelése? Megsért-e valamilyen jogszabályt a munkáltató, ha nem fizet munkabért erre az időszakra, vagy mindenképpen kell fizetnie a le nem dolgozott időre is?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. március 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2534
Kapcsolódó tárgyszavak:
3. találat: Állásidő elszámolása
Kérdés: Egy üzem 2003. december közepétől 2004 elejéig leállt. A munkaviszonyban foglalkoztatott dolgozók ezen időre kivették a még járó szabadságaikat, illetve akinek már nem volt szabadsága, igazolt, de nem fizetett napokat kapott. Szünetelésnek minősül-e ez az időszak, és hogyan kell figyelembe venni a táppénz számfejtésekor? NYENYI-lapon hogyan kell jelenteni?
Részlet a válaszból: […]gyermekgondozási céllal (pl. GYES idejére), közeli hozzátartozó ápolásának idejére, illetve építkezés idejére vonatkoznak. Társadalombiztosítási szempontból a fizetés nélküli szabadság ideje alatt szünetel a biztosítás, kivéve: ha a fizetés nélküli szabadságot háromévesnél fiatalabb gyermek gondozása, vagy nyolcévesnél fiatalabb gyermek után járó gyermeknevelési támogatásra való jogosultság, vagy tizennégy évesnél fiatalabb gyermek után járó gyermekgondozási segélyre való jogosultság, illetőleg tizenkét évesnél fiatalabb beteg[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. május 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 649
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,