tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott állami nyugdíjrendszer tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Váltás a magánnyugdíjpénztár és az állami nyugdíjrendszer között

Kérdés: Átléphet-e majd egy későbbi időpontban az állami nyugdíjrendszerbe az a személy, aki most a magánnyugdíjpénztárban való maradás mellett döntött, illetve aki az állami nyugdíjrendszerben maradt, később még lehet-e magán-nyugdíjpénztári tag?
Részlet a válaszból: […]jelenleg hatályos nyugdíjtörvény szerint rokkantnak az a személy tekinthető, akinek egészségkárosodása 79 százalékot meghaladó mértékű, vagy 50-79 százalékos mértékű, és ezzel összefüggésben a jelenlegi vagy az egészségkárosodását megelőző munkakörében, illetve a képzettségének megfelelő más munkakörben való foglalkoztatásra rehabilitáció nélkül nem alkalmas, azonban a rehabilitációs szakértői szerv szakhatósági állásfoglalása alapján rehabilitációja nem javasolt.) Ha egy, a pénztártagság[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. február 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3255

2. találat: Visszalépés az állami nyugdíjrendszerbe

Kérdés: Milyen lehetőségei vannak annak a munkavállalónak, aki vissza szeretne lépni az állami nyugdíjrendszerbe, de megtudta, hogy a volt munkáltatója 2009-2010. években nem fizette be a magánnyugdíjpénztárba a tagdíjat annak ellenére, hogy az egyéni járulék a munkabérből levonásra került? Terheli-e valamilyen felelősség, illetve kötelezettség a munkavállalót, és milyen lehetőségei vannak a hiány pótlására?
Részlet a válaszból: […](behajtása) az adóhatóság feladata. Ezzel kapcsolatban a munkavállalónak feladata (költsége), illetve lehetősége nincs. Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy amennyiben a levont tagdíj behajtása valamely okból sikertelen lesz, akkor ez az összeg nem kerül jóváírásra egyéni számláján, és - lényegében ez is az egyik ellentmondása a magán-nyugdíjpénztári rendszernek - veszteségként
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. február 1.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3235