Keresés eredménye

A találat a megadott alkoholfogyasztás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Munkahelyi alkoholfogyasztás
Kérdés: Milyen szankciókkal élhet a munkáltató a rendszeresen alkoholt fogyasztó alkalmazottakkal szemben? Elfogadható megoldás-e az átmeneti munkabércsökkentés?
Részlet a válaszból: […]azt meghaladó eredményt mutat, és a munkavállaló alkoholos állapotát jegyzőkönyvben elismerte, vagy - a véralkohol-vizsgálat eredménye a 0,2 ezreléket meghaladja. A Legfelsőbb Bíróság - fentiekben már hivatkozott - 122. sz. állásfoglalása szerint ha a munkavállaló az állapota alkoholtól befolyásolt voltának ellenőrzésére irányuló vizsgálat elvégzését megtagadja, ez önmagában alkalmas lehet a kollektív szerződés rendelkezése esetén a munkaviszonyból származó kötelezettségeknek a munkavállaló által történt vétkes megszegése esetére megállapított hátrányos jogkövetkezmények megállapítására. A munkavállaló akkor is köteles alávetni magát az alkoholvizsgálatnak, ha a munkaideje egyébként már letelt, de még a munkahelyen tartózkodik. A vizsgálatban való közreműködést[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. augusztus 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3055