Keresés eredménye

2 találat a megadott adomány tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
1. találat: Önkéntes biztosítópénztárba fizetett adomány közterhei
Kérdés: Adómentes jövedelemnek minősül-e a munkáltató által egy meghatározott kör részére az önkéntes biztosító pénztárakba adományként befizetett összeg?
Részlet a válaszból: […](és köztehermentesen) csak a munkáltatói tag adhat hozzájárulást a munkavállalójának havonta a minimálbér összegéig, magánnyugdíjpénztárba vagy egészségpénztárba, önsegélyező pénztárba való együttes befizetés esetén a minimálbér 130 százalékáig. Az Öpt. 17. § (1) bekezdése alapján a pénztár támogatójának minősül az a természetes vagy jogi személy, aki (amely) eseti vagy rendszeres pénzbeli vagy nem pénzbeli szolgáltatást, azaz adományt teljesít a pénztár javára ellenszolgáltatás kikötése nélkül. A támogató jogosult meghatározni, hogy az adományt a pénztár milyen célra és milyen módon használhatja fel, de a támogatás csak a pénztártagság egészének vagy az alapszabályban meghatározott tagsági körnek nyújtható. A támogató tehát nemcsak munkavállalónak,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. április 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 996
2. találat: Sporteredmény miatti adomány közterhei
Kérdés: Milyen adó- és járulékfizetési kötelezettsége keletkezik az adományozónak, illetve az adományozottnak abban az esetben, ha sporteredmény (pl. olimpiai bajnoki cím) után autó vagy egyéb adomány adására kerül sor?
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. január 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 903
Kapcsolódó tárgyszavak: ,