tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adóköteles biztosítási díj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Adóköteles biztosítási díj társadalombiztosítási közterhei

Kérdés: Milyen társadalombiztosítási közterhek fizetésére kötelezett a cég, illetve a magánszemély a munkáltató által a munkavállaló javára havonta fizetett adóköteles biztosítási díj után?
Részlet a válaszból: […]munkavállalónak 9,5 százalékos nyugdíjjárulékot és 6 (vagy nyugdíjas, illetve másutt heti 36 órás foglalkoztatással rendelkező munkavállalónak 4) százalékos egészségbiztosítási járulékot kell fizetnie. A Tbj-tv. 50. §-a értelmében a foglalkoztató a biztosítottat terhelő járulékot (tagdíjat) akkor is köteles bevallani és befizetni, ha annak levonása a tárgyhónapban kifizetett jövedelemből nem lehetséges. Végül fel kell hívnunk arra az esetre is a figyelmet, amikor az adóköteles biztosítási díj természetbeni juttatásnak minősül [Szja-tv. 69. § (1) bekezdés k. pontja]. Erre akkor kerül sor, ha a biztosítási szerződés több magánszemély javára szól, és nem egyénileg, hanem kizárólag a munkakör,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. április 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2568
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,