tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott adóhiány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Költségtérítés bérré nyilvánítása

Kérdés: Behajthatja a volt munkavállalóján a személyi jövedelemadót és az egyéni járulékokat egy cég abban az esetben, ha egy NAV-ellenőrzés a jelenleg már nyugdíjas dolgozó gépkocsi-költségtérítését bérré nyilvánította, és megbüntette a foglalkoztatót? Kaphat új jövedelemigazolást a munkavállaló, ami alapján újra megállapíttathatja a nyugellátását?
Részlet a válaszból: […]következménye, de ebben az esetben nyilvánvalóan nem erről van szó.Ugyanakkor, ha a kifizető a magánszemélyt terhelő személyijövedelemadó-megállapítási, -levonási és ezzel összefüggésben -bevallási kötelezettségének nem, vagy nem a törvényben meghatározottak szerint tesz eleget, az adóhatóság az adóhiányt a magánszemély terhére, az adóhiány után az adóbírságot, a késedelmi pótlékot a munkáltató (kifizető) terhére, a rá vonatkozó szabályok szerint állapítja meg.Mindezek alapján a revízió által kirótt járulékot és az ehhez kapcsolódó szankciókat a foglalkoztatónak kell viselnie, ahogy a személyi jövedelemadóhoz kapcsolódó késedelmi pótlékot és bírságot is, míg a személyi jövedelemadót a volt munkavállalónak kell a NAV határozata alapján megfizetnie.Az a tény, hogy az egyéni járulékokat, így a nyugdíjjárulékot is a munkáltató fizeti meg, nem változtat azon a helyzeten, hogy a megállapított nyugdíjjárulék-alapot képező jövedelmet figyelembe kell[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. március 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5330
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,