Keresés eredménye

A találat a megadott adóhatósági eljárás tárgyszóra
Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!
A találat: Adóhatósági eljárás
Kérdés: Helyesen jártak-e el az eljáró adóellenőrök, amikor az APEH egyes adókötelezettségek teljesítésére irányuló ellenőrzése során nem közölték az ügyféllel az ellenőrzés célját? A kutatással és fejlesztéssel foglalkozó cégtől elkérték a megrendelőkkel kapcsolatos nyilvántartásokat, számlákat, illetve a velük kötött szerződéseket és azok teljesítésének teljes háttéranyagát, valószínűleg azért, hogy az így nyert adatok alapján a későbbiekben a vevőknél vizsgálatot kezdeményezzenek olyan adóra vonatkozóan (innovációs járulék), amelynek fizetésére az ellenőrzött cég nem köteles.
Részlet a válaszból: […]kötelezett, melyeket a törvény összefoglalóan adókötelezettségnek nevez. Ezek ismeretében eldöntendő kérdés, hogy az adóhatóság eljárása mely adókötelezettség(ek) vizsgálatába illeszthető be. Úgy véljük, hogy egyikbe sem, mivel a felsorolt adókötelezettségek egyike sem vizsgálható ilyen "kiragadott" módon. Az adóhatóság olyan adatgyűjtést végzett a társaságnál, amely lényegében más adózó(k) adókötelezettségének teljesítésére irányult, és amelyre ilyenformán nem volt jogosultsága. A helyes eljárás az lett volna az APEH részéről, hogy az innovációs járulék fizetésére kötelezett[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ most e-mailben megkapni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. augusztus 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 3050
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,