tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott 1957-ben született férfi tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: 1957-ben született férfi

Kérdés: Mikor mehet legkorábban nyugdíjba egy 1957-ben született férfi, aki mozdonyvezetőként 6 év korkedvezményre jogosító időt szerzett, és egészségi állapota miatt már szeretné abbahagyni a munkát?
Részlet a válaszból: […]jogosult, és a korhatár előtti ellátás kezdőnapján rendszeres pénzellátásban nem részesül. A korhatár előtti ellátás megállapításának sem feltétele 2018. július 26-ától, hogy a kérelmező biztosítási jogviszonya az öregségi nyugdíj megállapítását megelőző nappal megszűnjön, ezért a további munkavégzést ebben az esetben is meg lehet fontolni.Aki korkedvezményre jogosító szolgálati időt szerzett, a korhatár előtti ellátást időkorlát nélkül, az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt annyi évvel korábban kérheti, ahány év korkedvezményt a Tny-tv. vagy a 23/1991. Korm. rendelet 2012. január 1-jét megelőzően hatályos szabályai szerint 2014. december 31-éig szerzett. Meg kell jegyezni, hogy a bányász egy év korkedvezményre akkor is jogosult, ha a korkedvezményre jogosító munkakörben csak három évet töltött el.A kérelmező a lakóhelye szerint illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatal kerületi, illetve járási hivatalánál kérheti a korhatár előtti ellátás megállapítását, hiszen arra - a 6 év korkedvezményes idő figyelembevételével - 56 éves korától, azaz már 2013-tól jogosult. Felhívjuk a figyelmet, hogy a nyugellátás legkorábban az igénybejelentés napját megelőző hatodik hónap első napjától állapítható meg, függetlenül attól, hogy az igénylő esetleg már ezt az időpontot megelőzően is jogosult lett volna nyugellátásra. Visszamenőlegesen történő igényérvényesítés esetén nem folyósítható az öregségi nyugdíj arra az időszakra,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. február 5.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5988
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: 1957-ben született férfi

Kérdés: Mikor és milyen feltételekkel mehet legkorábban nyugdíjba egy 1957-ben született férfi, aki a 40 év szolgálati időből már 37 évvel rendelkezik?
Részlet a válaszból: […]napon, melytől kezdődően a nyugdíj megállapítását kérik, nem állnak biztosítással járó jogviszonyban. A férfiakhoz képest a nők kedvezőbb helyzetben vannak, hiszen ők életkortól függetlenül nyugdíjba vonulhatnak, amennyiben rendelkeznek negyven év jogosultsági idővel, ezen belül - főszabály szerint - legalább harminckét év keresőtevékenységgel szerzett, vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonnyal szerzett szolgálati idővel.Az 1957-ben született férfi öregségi nyugdíjkorhatára a jelenleg hatályos Tny-tv. szerint 65. életév, azaz legkorábban 2022-ben, a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. augusztus 30.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 5167
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: