tb Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott 1948-ban született nő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: 1948-ban született nő nyugellátása

Kérdés: Milyen szabályok vonatkoznak 2010. január 1-jétől egy jelenleg még aktívan dolgozó, 1948-ban született, 42 év szolgálati idővel rendelkező nőre öregségi, illetve korengedményes nyugdíj igénylése esetén? Mi a szabály, ha 2009. december 31-éig veszi igénybe, vagy ha 2010. január 1-je után igényli a nyugellátását?
Részlet a válaszból: […]nyugdíj összegét azonban azon rendelkezések szerint kell megállapítani, amelyek arra az időpontra alkalmazandóak, amelytől kezdődően az előrehozott öregségi nyugdíjat megállapítják. Tehát a szóban forgó 1948-ban született nő előrehozott öregségi nyugdíjkorhatára az 57. betöltött életév. Előrehozott öregségi nyugdíjat - a fentiekben ismertetettekből következően - 2009. december 31-éig ugyanolyan jogosultsági feltételekkel vehet igénybe, mint 2010-ben. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a 2005. évi nyugdíjjogszabályok (ebben az évben töltötte a kérdező az 57. életévét) csak a jogosultsági feltételek esetén jöhetnek szóba. Az előrehozott öregségi nyugdíj összegére,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. január 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 2823
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: 1948-ban született nő baleseti özvegyi nyugdíja

Kérdés: 1948-ban született nő férje 27 éve meghalt üzemi balesetben. Akkor két árvaellátásra jogosult gyermeket tartott el. Meddig jogosult baleseti özvegyi nyugdíjra, és mi történik, ha saját jogon öregségi nyugdíjat igényel?
Részlet a válaszból: […]gondoskodik.) A saját jogú öregségi nyugdíj megállapításának napjától az ötvenszázalékos mértékű özvegyi nyugdíja helyett harmincszázalékos mértékű özvegyi nyugdíjat fognak megállapítani, melynek összegével ki fogják egészíteni az öregségi nyugdíját, ha ez kedvezőbb a két ellátás együttfolyósítási összeghatáránál, amely 2005. január 1-jétől 53 310 forint. A baleseti sérült hozzátartozói ideiglenes és állandó özvegyi nyugdíjra, végkielégítésre, árvaellátásra és szülői nyugdíjra a hozzátartozói nyugellátásra vonatkozó rendelkezések szerint azzal az eltéréssel jogosultak, hogy - a hozzátartozót a baleseti nyugellátás szolgálati időre tekintet nélkül megilleti, - az üzemi baleset miatt bekövetkezett halál esetén az özvegyen maradt nőnek - életkorára, egészségi állapotára, valamint az árvaellátásra jogosult gyermekek számára tekintet nélkül - állandó özvegyi nyugdíj jár (1975. évi II. tv. 95. §). Az ötvenszázalékos mértékben megállapított özvegyi nyugdíj helyett harmincszázalékos mértékű özvegyi nyugdíjat kell megállapítani attól az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. május 31.
Az olvasói kérdés sorszáma a Társadalombiztosítási Levelek adatbázisban: 1067