Foglalkoztatói igazolás kitöltése


A betegszabadság utolsó napját kell-e beírni táppénz esetén a foglalkoztatói igazolás 3. pontjának 10. sorában "A keresőképtelenséget, szülési szabadságot megelőzően az utolsó bérrel ellátott nap" rovatba?
Hogyan kell kitölteni ezt a rovatot annak a kismamának az esetében, aki 2011. augusztus 15-től szeptember 2-ig keresőképtelen volt "8"-as kóddal, amely időszakra betegszabadságot kapott, 2011. szeptember 3-án keresőképes lett, majd 2011. szeptember 5-én ismét keresőképtelen állományba került veszélyeztetett terhesként "9"-es kóddal? Ehhez a kódhoz kell-e egyéb igazolást is csatolni az orvosi igazoláson kívül?


Megjelent a Társadalombiztosítási Levelekben 2011. december 6-án (209. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 3572

[…] munkanapjára betegszabadság illeti meg a dolgozót, s csak a következő naptári naptól jár táppénz a keresőképtelenség további időtartamára. A munkában töltött napra bér, míg a betegszabadság időtartamára távolléti díj jár a munkavállalónak. Az utolsó bérrel ellátott nap az utolsó munkanap, mely ebben az esetben azonos a korábbi keresőképtelenséghez figyelembe vehető utolsó munkanappal. A betegszabadság időtartamára kifizetett összeg […]
 
Kapcsolódó címke:
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.